cantilevered house rises over the treetops to capture the best views - Cantilevered House Rises Over The Treetops To Capture The Best Views

Cantilevered House Rises Over The Treetops To Capture The Best Views

Taking a cue from its neighbors, this house is split into two wings, each with its own distinct design features and an orientation that makes the most of the views, taking advantage of the site’s location and topography. This cantilevered house was designed by studio John Pardey Architects in 2015 and the spaces within its […]


1560134363 125 small modern house takes advantage of uneven topography and a special backyard - Small Modern House Takes Advantage Of Uneven Topography And A Special Backyard

Small Modern House Takes Advantage Of Uneven Topography And A Special Backyard

Every architecture project has to overcome challenges and to deal with all sorts of restrictions, whether it’s an uneven and difficult topography, a small footprint, a lack of resources or something else. In the case of the RG House which is located in Pato Branco, Brazil, the biggest restriction was the fact that the site […]


mid century london house gets transformed into a modern and vibrant apartment - Mid-Century London House Gets Transformed Into A Modern And Vibrant Apartment

Mid-Century London House Gets Transformed Into A Modern And Vibrant Apartment

What was originally a typical mid-century house in London, United Kingdom was very recently transformed into a vibrant and modern efficiency apartment type of home which takes advantage of previously ignored features. The conversion was a project completed in 2019 by architecture studio Gruff. The kitchen and by extension the living area open onto the […]


1559131838 899 a beautiful house hidden behind a large concrete wall - A Beautiful House Hidden Behind A Large Concrete Wall

A Beautiful House Hidden Behind A Large Concrete Wall

This sleek and modern home sits in place of a 100 year old house with a traditional design and a gabled roof in Liberec, the Czech Republic. It was designed and built by studio Mjölk architects and it actually reuses the basement section of the original structure, being built on top of it and using […]