Widescreen Resolution : 1280x800 1440x900 1680x1050 1920x1200 Original
HD Resolution : 1280x720 1366x768 1600x900 1920x1080

Contemporary House With A Transparent Rooftop Swimming Pool

Casa B is a very special residence which is located in San Julian, Malta. It’s a four-storey structure with a very eye-catching design and there are multiple elements which support this conclusion. First of all, there’s the exterior facade which goes in a completely different direction than the immediately adjacent structures.

The project follows the demolition of an old terrace house in the San Julian region of Malta
The project follows the demolition of an old terrace house in the San Julian region of Malta
The main architectural direction follows a minimalist design with clean lines and straight angles
The main architectural direction follows a minimalist design with clean lines and straight angles

It’s as if a contemporary concrete house has been inserted within the frame of a traditional building. There’s an exterior stone staircase which leads to an oversized front door framed by a glazed facade. This unconventional design was the work of studio Architrend Architecture. But the thing which stands out the most however is the rooftop swimming pool.

The main living space is situated on the first floor of this four-storey concrete house
The main living space is situated on the first floor of this four-storey concrete house
On the rooftop there is a transparent swimming pool complemented by an open deck
On the rooftop there is a transparent swimming pool complemented by an open deck
The floors are connected via a simple concrete staircase which also acts as a separator between various zones
The floors are connected via a simple concrete staircase which also acts as a separator between various zones
A large bookcase stretches over the living room wall creating an inviting decor and adding color to the space
A large bookcase stretches over the living room wall creating an inviting decor and adding color to the space
The interior design and decor are very simplistic and create almost an austere vibe throughout the house
The interior design and decor are very simplistic and create almost an austere vibe throughout the house
The kitchen is longer more than it is wider and has room for a large island with a built-in stove top
The kitchen is longer more than it is wider and has room for a large island with a built-in stove top
The glazed facade and glass railings give the house a contemporary appearance
The glazed facade and glass railings give the house a contemporary appearance
At night the house lights up and becomes even more eye-catching than usual
At night the house lights up and becomes even more eye-catching than usual
There are many ways in which this house contrasts with the buildings that surround it, both in terms of design and structure
There are many ways in which this house contrasts with the buildings that surround it, both in terms of design and structure
The swimming pool has a glass bottom and glass sides which make it almost completely transparent
The swimming pool has a glass bottom and glass sides which make it almost completely transparent

The house is structured on four floors in total. There’s a basement level which includes the garage and a home cinema room, the ground floor which contains a gym and the master bedroom placed towards the back of the house, the first floor which holds the main living area and the second floor which houses the kitchen, dining area and an additional living space. On top of everything stands a transparent swimming pool with glass sides which let you see inside from outside the house. It has a wooden deck next to it which is a great hangout place for sunny summer days. From up there one can enjoy a panoramic view over the coast.

The entrance is a double-height space which lets you see directly into the pool situated just above it
The entrance is a double-height space which lets you see directly into the pool situated just above it
All the private areas are placed towards the rear of the house for increased privacy
All the private areas are placed towards the rear of the house for increased privacy
The palette of materials, finishes and colors is very simple and focused around neutral, natural choices
The palette of materials, finishes and colors is very simple and focused around neutral, natural choices
The master bathroom is designed with warm, earthy colors and has pleasant accent lighting throughout
The master bathroom is designed with warm, earthy colors and has pleasant accent lighting throughout
The rooftop swimming pool is framed by an open wood deck with comfortable outdoor furniture
The rooftop swimming pool is framed by an open wood deck with comfortable outdoor furniture
The house is positioned in an area defined by a lot of old traditional buildings
The house is positioned in an area defined by a lot of old traditional buildings

Leave a Reply

Your email address will not be published.